Pensioenscan

Voordat we een advies uitbrengen maken we een grondige analyse. Daarvoor beschikken we over een aantal hulpmiddelen. Onze organisatie bezit veel kennis op pensioengebied en heeft ruime ervaring met het adviseren van werkgevers en werknemers over de pensioenregeling. Een van de instrumenten die wij daarbij inzetten is de PensioenScan.
 

Wat is de PensioenScan?

De PensioenScan is een duidelijke analyse van uw collectieve pensioenregeling. Met een vergelijking van zowel de pensioenvormen als concurrerende aanbieders (benchmarking). Een analyse die u complete en betrouwbare managementinformatie biedt.

De analyse bestaat uit:

a. het toetsen van uw pensioenregeling aan de fiscale en juridische wet- en regelgeving inclusief advies over de noodzakelijke aanpassingen;

b. de toetsing van de flexibiliteit en kostenontwikkeling van uw pensioenregeling, inclusief advies om uw pensioenregeling op deze punten te verbeteren;

c. het toetsen of het pensioencontract de vergelijking met de markt (benchmark) kan doorstaan wat betreft prijs/prestatie van het contract en de contractsvoorwaarden (o.a. de kostenopslagen in het tarief, de winstdelingssystematiek, de dienstverlening, etc.)